Hódmezővásárhely női kézilabdázásának története a kezdetektől napjainkig

Ezen Internet-es hozzáféréssel szeretnénk mindenki számára megteremteni annak lehetőségét, hogy az általunk összegyűjtött, és megjelentetett, valamint az azóta eltelt időszak adataihoz is hozzá tudjon férni.


1954


Névváltozással indult ez az év is: a H. Vörös Meteor a továbbiakban a Lokomotív egyesület keretei között működött tovább. Március 28-án kezdődtek meg az 1954. évi kispályás megyei bajnokság küzdelmei a H. Lokomotív, a H. Vörös Lobogó, a Szentesi Kinizsi, a Székkutas, a Szegvár, a Szegedi Kinizsi, a Szegedi Építők, a Szegedi Pedagógia Főiskola, a Szegedi Egyetem és a Szegedi Lokomotív részvételével.
A Vörös Lobogó kézilabda szakosztályában Bánfi Ferenc szakosztály vezető és edző fáradhatatlanul dolgozott a kézilabda sport fejlesztésén. Az 1954. évi csapatban a következők szerepeltek: Gajdán Béláné, Nagy Ilona, Forrai Mária, Nagy Júlia, Korsós Margit, Hódi Sándorné, Hideg Erzsébet, Hős Ida, Imre Sára, Nagy Katalin, Molnár Erzsébet és Kecskeméti Klára.
Megpróbáltak gondoskodni az utánpótlás neveléséről, a Damjanich utcai iskola patronálásával, ahol Hideg Erzsébet tanárnő vezetésével rendszeres edzés folyt. Belátták, az egészséges fejlődés csak úgy képzelhető el, hogy gondoskodnak az ifjúság neveléséről.
Vásárhely rendezte a vasutas bajnokság területi döntőjét, amit a H. Lokomotív nyert meg.

Eredmények: H. Lokomotív - Debrecen állomás 6-1 (3-1), H. Lokomotív - Rákospalotai Lokomotív 4-2 (2-1) és H. Lokomotív - Szegedi Lokomotív 8-0 (3-0).

Az országos Lokomotív döntőre Miskolcon került sor, ahol kevésbé voltak sikeresek.
Ebben az időben divat volt a megyeválogatottak mérkőzése. Évente többet is rendeztek ilyet, ahol a vásárhelyi legjobbak mindig érdekeltek voltak. Júniusban Szolnok megye volt az ellenfél és 11-3-as győzelem született. Csongrád megye csapatában az alábbiak szerepeltek:

Juhászné (H. Lokomotív), Kaszab A. (Szentesi Kinizsi), Paptakács (Szegedi Építők), Klapcsik (H. Lokomotív), Korsós (H. Vörös Lobogó), Hetényiné (Szegedi Kinizsi), Kaszab M. (Szentesi Kinizsi), Vásárhelyi E. (Szegedi Lokomotív), Guti (Szegedi Kinizsi).Weblap látogatottság számláló:

Mai: 27
Tegnapi: 44
Heti: 183
Havi: 183
Össz.: 137 740

Látogatottság növelés
Oldal: . 1954
Hódmezővásárhely női kézilabdázásának története a kezdetektől napjainkig - © 2008 - 2020 - hmvkezitortenet.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »