Hódmezővásárhely női kézilabdázásának története a kezdetektől napjainkig

Ezen Internet-es hozzáféréssel szeretnénk mindenki számára megteremteni annak lehetőségét, hogy az általunk összegyűjtött, és megjelentetett, valamint az azóta eltelt időszak adataihoz is hozzá tudjon férni.


2005-2006


A nem túl népszerű edzőt, a 2005. februárjában Pintért váltó új vezető, Antós István sem akarta megtartani, a 2005-2006-os bajnoki idényre Buday Ferencet igazolták le, aki nagy név volt az edzői piacon, viszont női csapat élén még sohasem állt. Egyéves szerződést kötöttek, amit még egy évvel meghosszabbíthattak volna. Nehezítette helyzetét, hogy nagy mozgás volt a gárda háza táján, többen (Kocsis, Asztalos, Kósa, Elhardt, Szabó, Bacsa) elhagyták a vásárhelyi egyesületet. Csak az újságokból tájékozódhatott, mert elődje semmilyen feljegyzést, útmutatást nem hagyott rá.


2006sc.jpg


A klub időközben jelentős tartozásokat halmozott fel volt játékosai (elsősorban Renáta Jancsarova) és edzői felé, de több hónapot késtek a játékosok fizetései is. A megkötött reklámszerződések összegei és a beígért támogatások egyaránt késtek, s bár a Liss Rt. nyilatkozataiban többször elkötelezte magát a klub mellett, az egyesület elnöksége úgy döntött, hogy a szponzorációs szerződés hiányos teljesítése miatt 2005. október 5-től törli nevéből a Liss Kft. nevét, és a jövőben HNKC SE néven folytatja szereplését a kézilabda NB I-ben.




Két győzelemmel kezdték a bajnokságot, a Kiskunhalast idegenben, az egyik nagy vetélytárs Debrecent hazai pályán győzték le, és a mutatott játék is szebb reményekre adott alapot. A harmadik fordulóban viszont kiadós pofonba szaladtak bele Győrben.

Győri Graboplast ETO KC - Liss-HNKC SE 39-15 (20-7)

HNKC: Körmöczi - Mucsi 1, Nyikolajenko 1, Wolf 3, Gaál 1, Jenőfi, Ancsin 2. Cs.: Bartus (k), Sztupakova, Bloj 2, Miklós, Sipos 1, Dobó 2, Jókai 2"

Bár a Bajnokok Ligájában induló, kiváló képességű hazai csapat ellen sok keresnivalójuk nem volt, egy ekkora vereség mégis megmagyarázhatatlan. A lányok ettől kezdve elvesztették önbizalmukat, hit és meggyőződés nélkül játszottak. A továbbiakban csak két pontot szereztek, ősszel kilencedikek lettek, visszatérő problémájuk a sorozatosan előforduló technikai hibák és a ziccerek nem megfelelő értékesítése volt.




A tavaszi fordulók során egy hellyel feljebb kapaszkodtak a tabellán és bekerültek a legjobb nyolc csapat rájátszásába. Ebben a rosszemlékű sorozatban a siker messze elkerülte a vásárhelyieket, egyetlen pontot sem tudtak begyűjteni. Különösen az egész szezonban a Bp. Vasas elleni öt vereség érintette érzékenyen őket. A rájátszásban, hazai pályán tíz gólos előnyből is ki tudtak kapni tőlük. A minimális célkitűzést, a nyolc közé kerülést azonban teljesítettek.

„Összességében a nyolcadik hellyel elégedett vagyok, azzal azonban ahogy elértük, azzal már nem. A play off szereplés pedig borzasztóan elszomorított, csalódást okozott. A gárda a kritikus pillanatokban mindig összeomlott, mint a kártyavár és azt követően már nem tudtam belenyúlni a mérkőzésbe." - nyilatkozta a Délvilág, 2006. június 2-i számában Buday Ferenc.




Egy korábbi lapszámban távozása részleteiről is beszélt:

Már novemberben felajánlottam lemondásomat, mert úgy gondoltam, a munkában nem tudunk előrelépni, fejlődni a csapattal. A bajnokság hátralevő részében is éreztem, nem az elvárásoknak megfelelően alakulnak az eredmények, a vezetőség és jómagam is sikeresebb, jobb szereplésre számított. Mégis azt tartottam volna korrektnek, ha az eredmények ismeretében leülünk és megbeszéljük a dolgokat."

(Délvilág, 2006. május 31.)




Néha alakulnak úgy a dolgok, hogy egy kiválóan képzett szakember és egy reményteli csapat nem találnak egymásra, elkerüli őket a siker. Buday Ferencet szerették a vásárhelyiek. Korábban a Hódiköt férficsapatával ért el komoly sikereket, most a lányokkal folytatott munkája során értékelték nyíltságát, őszinte megnyilatkozásait. Az eredmények nem igazolták - mennie kellett.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 20
Tegnapi: 7
Heti: 20
Havi: 932
Össz.: 194 585

Látogatottság növelés
Oldal: . 2005 - 2006
Hódmezővásárhely női kézilabdázásának története a kezdetektől napjainkig - © 2008 - 2024 - hmvkezitortenet.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »