Hódmezővásárhely női kézilabdázásának története a kezdetektől napjainkig

Ezen Internet-es hozzáféréssel szeretnénk mindenki számára megteremteni annak lehetőségét, hogy az általunk összegyűjtött, és megjelentetett, valamint az azóta eltelt időszak adataihoz is hozzá tudjon férni.


1994-1995


A Narancs Egyesület az NB II-ben 20-25 pont megszerzését tervezte, ami a középmezőnyhöz tartozást feltételezte. Felkészülésüket először szabadtéren végezték, de később mérkőzéseiket már az új sportcsarnokban rendezték.




Megilletődötten kezdték a bajnokságot, az első három mérkőzés nem a várt eredményt hozta. Miután kapusgondjaik megoldódtak, lényegesen jobban szerepeltek, és a negyedik helyet szerezték meg az őszi idényben. A csoportban kiemelkedően játékerőt képviselő dorozsmaiak ellen az alábbi összeállításban vették fel a küzdelmet:

"Narancs SE - Tornádó SE   22-25 (8-12)

Kapuné - Csőkölyné (3), Zsákai (8), Nagy, Szenti J. (7), Kispál (2), Varga (1), Molnárné (1)

A második félidőben sikerült a helyieknek megközelíteniük a táblázat első helyén álló vendégeket, de azok mégis meg tudták szerezni a 2 pontot."

(Kék Délvilág, 1994. október 25.)




A téli szünetben, Török Ferenc edző megvált a csapattól.

"- Az igazság az, hogy elfáradtam. Harminc évig játszottam... Aztán 14 évig edzősködtem. Sok volt. Közben túléltem egy infarktust, valóban rám fér már a pihenés. Meg aztán jönnek a fiatalok, nem árt friss szemléletet bevinni az edzésekbe sem.

- Ki az utódod?

- Czeglédi Csilla, aki első válogatott játékosom volt, és azóta ismerem. Amikor elhatároztam, hogy abbahagyom, felkerestem őt. Tudtam, hogy minden adottsága megvan ahhoz, hogy edző legyen. Ezen kívül a képesítést is megszerezte már. Örülök, hogy elvállalta."

(Kék Délvilág, 1995. február 4.)




A tavasz a váratlanul jól sikerült őszt is felülmúlta. 11 mérkőzésükön mindössze a bajnok otthonában szenvedtek vereséget, és 33 pontjukkal a második helyen végeztek.

A bajnokság végeredménye (részlet):

 1.  Tornádó SE  22  21   -   1  567 - 330  42
 2.  Narancs Egyesület  22  15   3   4  463 - 391  33
 3.  Juhász Gyula TK  22  14   4   4  491 - 423  32
 4.  Szeghalom  22  15   2   5  547 - 396  32
 ...







Az ezüstérmet kiharcoló csapat tagjai a következők voltak:

Kapu Józsefné, Szenti Ágnes és Szirbik Edina kapusok, Földesdi Mária, Varga Viktória, Csordás Anikó, Lászlai Erika, Borsodi Beáta, Papp Nikolett, Varga Melinda, Zsákai Zsuzsanna, Szenti Judit, Kincses Gabriella, Csőkölyné Csuka Márta és Kispál Mária mezőnyjátékosok.




A nyári szünetben a zöld asztal mellett újabb lehetőség nyílt volna a magasabb osztályba kerüléshez, mivel a Szegedi Egységes SE visszalépése miatt a Dél-magyarországi Kézilabda Szövetség vezetői felajánlották a Narancs női csapatának az NB I/B-s indulás lehetőségét.

Dzsipoff Károly szakosztály elnök kiszámolta, hogy ehhez 1,2 millió forintra lenne szükségük. Ennek előteremtésére nem láttak esélyt, a játékosállomány is inkább gyengült, ezért a Narancs Egyesület inkább maradt az NB II-ben.




A megyei bajnokságban szereplő HKE gárdájához egyre több, magasabb osztályt megjárt vásárhelyi játékos tért vissza. A Vásárhely és Vidéke 1994. október 3-ai számának enyhén túlzó tudósítása így számol be zákányszéki győzelmükről:

"Úgy tűnik ismét érdemes lesz Vásárhelyen kézilabda-mérkőzésre járni, mert a volt Porcelános lányok-asszonyok ismét kezdenek régi, NB I-es fényükben csillogni."

Mindenesetre a makói vezetők felfigyeltek a csapatra, s mivel nem sok siker kísérte az elmúlt években feljutási kísérleteiket, a HKE lányok átadták az NB II-ben való indulás jogát az ősztől HKE-Makó néven szereplő csapatnak.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 67
Tegnapi: 14
Heti: 124
Havi: 252
Össz.: 194 856

Látogatottság növelés
Oldal: . 1994 - 1995
Hódmezővásárhely női kézilabdázásának története a kezdetektől napjainkig - © 2008 - 2024 - hmvkezitortenet.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »