Hódmezővásárhely női kézilabdázásának története a kezdetektől napjainkig

Ezen Internet-es hozzáféréssel szeretnénk mindenki számára megteremteni annak lehetőségét, hogy az általunk összegyűjtött, és megjelentetett, valamint az azóta eltelt időszak adataihoz is hozzá tudjon férni.


1981


A Porcelán bajnokcsapata a cím megszerzése után sem pihent, már decemberben megkezdte a felkészülést a keret. A szakmai vezetésben csere történt, Banga Endre lemondott, helyét addigi segítője Talmácsi György vette át. A szerepcserét követően is egyetértésben dolgoztak, amit bizonyított egyéves, összehangolt munkájuk. Nehéz időszak elé néztek, mert erősíteni nem tudott a Porcelán. Az ugyancsak bajnokságot nyert HÓDIKÖT férfi csapata eközben 7 játékost igazolt. A keret, a szülés után visszatért Mucsiné Nyilas Évával kiegészülve vágott neki az alapozásnak.
Nem készült el a Porcelán sportcsarnok és mivel Vásárhelyen nem kaptak egyetlen tornateremben sem edzési lehetőséget, Nagymágocsra és Székkutasra jártak ki edzeni a felkészülési időszakban. Ilyen előzmények után sem a közönség, sem a szakma nem bízott bentmaradásukban.
Egy idegenbeli vereség és egy hazai döntetlen után esélytelenként utazott az együttes a Csepel otthonába. A taktikai fegyelem betartása azonban meglepetést hozott, és a Porcelán először győzött az NB I/B-ben.


"Csepel - H. Porcelán   11-12 (4-7)

Nagy - Lázár (1), Tatár (1), Gál Zs. (2), Juhász-Nagy I. (5), Paku (3), Tóth

Csere: Barducz (k), Nyilas, Juhász-Nagy J., Kenéz, Darabos

Az esős időben nehezen lendültek bele a csapatok a játékba, amit az első félidőben esett kevés gól is mutat. A félidőre előnyt szerzett vásárhelyiek ellen a két volt válogatott játékossal rendelkező hazaiak mindent megpróbáltak, de a vásárhelyi lányok jó játékkal, fegyelmezettséggel meg tudták tartani az előny egy részét és mindkét pontot."

(Csongrád Megyei Hírlap, 1981. április 22.)


A tavaszi folytatásban az elvárásoknak megfelelően szerepeltek és a nyolcadik helyen zárták a szezont. Igaz, a szoros mezőnyben mindössze két pont választotta el őket a kieső helytől. Ősszel remek sorozatot produkált a Porcelán, hiszen hat héten keresztül veretlen maradt. A Csepelt újra legyőzve, már a bajnokság vége előtt három fordulóval sikerült a kiesést elkerülniük. A hátralevő 3 mérkőzést aztán elvesztette a gárda a bajnok Postás, a Mocsai Lajos által irányított TFSE és az Eger ellen, de ettől függetlenül a tabella 9. helyén végeztek, négy ponttal megelőzve a kiesőket.
porcelan1981.jpg

A H. Porcelán SK játékosai 1981-ben.

Állnak balról jobbra: Paku Mária, Gáborné Juhász-Nagy Ida, Tatár Mária, Kenéz Éva, Fodor Adrienne, Tóth Katalin, Ottlik Julianna, Szrenka Pálné, guggolnak: Lázár Éva, Gál Zsuzsanna, Varga Erzsébet, Barducz Erzsébet, Nagy Éva, Gál Anikó, Juhász-Nagy Julianna
A bajnokság végén készült el az Alföldi Porcelángyár sportcsarnoka. A vállalat által kivitelezett létesítmény korszerű körülményeket biztosított a sportág számára és a város egyetlen, több sportágat kiszolgáló létesítménye lett. A nagy eseményt kézilabda tornával ünnepelték, melyre meghívást kapott a Csík János által irányított magyar női kézilabda válogatott. Nagy tudású játékosok alkották akkor a válogatottat, olyan nemzetközi klasszisok mutatkoztak be Vásárhelyen, mint Sterbinszki, Gódorné, Krámerné és a kiemelkedő tudású kapus, Rácz Mariann. Ünnepe volt ez a vásárhelyi kézilabdázásnak, sikeres bemutatkozása a csarnoknak. Bebizonyosodott, hogy jó mérkőzésekre kimegy a közönség - a városon kívül levő létesítménybe is.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 63
Tegnapi: 44
Heti: 219
Havi: 219
Össz.: 137 776

Látogatottság növelés
Oldal: . 1981
Hódmezővásárhely női kézilabdázásának története a kezdetektől napjainkig - © 2008 - 2020 - hmvkezitortenet.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »