Hódmezővásárhely női kézilabdázásának története a kezdetektől napjainkig

Ezen Internet-es hozzáféréssel szeretnénk mindenki számára megteremteni annak lehetőségét, hogy az általunk összegyűjtött, és megjelentetett, valamint az azóta eltelt időszak adataihoz is hozzá tudjon férni.

Imre Sára

imresc.jpg"- Hangzatos ígéretekből nem volt hiány, de elsősorban a pénzhiány határozta meg ezt a sok egyesületváltást, azért passzolgattak bennünket ide-oda." - mondja Imre Sára, aki 1932. szeptember 7-én született Vásárhelyen, ott volt a nagypályás kézilabdázás kialakulásánál, és végig a HMTE-ben, illetve jogutód csapataiban játszott először kapusként, aztán összekötőként.

"Ennek ellenére sorozatosan bejutottunk az országos elődöntőkbe, amit legjobb eredményeinknek tartok. Ott már sokkal jobb csapatokkal kerültünk szembe, ellenük nem volt esélyünk.

Ezeken a meccseken - bár rendre kikaptunk - soha nem játszottunk alárendelt szerepet. Jobb volt az erőnlétük és technikailag is többet tudtak. Gyorsan adogattak, lövőerőben is felülmúltak bennünket.

Nekünk ráadásul állandó kapusgondjaink voltak. Juhászné, az intéző feleségeként szinte mindig védett. Ideges természetű játékosnak ismertük, ha az első néhány védése nem sikerült, ráment az egész mérkőzés.

Az egyik legemlékezetesebb mérkőzést a Budapesti Honvéd ellen játszottuk. Arra nagyon készültünk, mert az ő csapatukban több kiváló, sőt válogatott játékos játszott. Gyorsak voltak, erőszakosak, majdnem hasonlóan játszottak, mint a maiak, de azért nyertünk.

Az utolsó fordulóban Pesten játszottunk a Ganz Villany ellen. Óriási eső zúdult a pályára, egy góllal vezetett a hazai csapat, és semmi esélyünk nem volt arra, hogy fordítsunk az eredményen. Edzőnk ekkor úgy döntött, hogy lehívja a csapatot a pályáról. Hozzájárult ehhez, hogy a játékvezető pártosan látta el feladatát, és egy esetleges újrajátszásban láttunk némi reményt."

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 51
Tegnapi: 44
Heti: 207
Havi: 207
Össz.: 137 764

Látogatottság növelés
Oldal: _Imre Sára
Hódmezővásárhely női kézilabdázásának története a kezdetektől napjainkig - © 2008 - 2020 - hmvkezitortenet.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »