Hódmezővásárhely női kézilabdázásának története a kezdetektől napjainkig

Ezen Internet-es hozzáféréssel szeretnénk mindenki számára megteremteni annak lehetőségét, hogy az általunk összegyűjtött, és megjelentetett, valamint az azóta eltelt időszak adataihoz is hozzá tudjon férni.


2004 - 2005


A közel két hónapos felkészülés során két torna megnyerésével hangolódott a Liss-HNKC a Vasas elleni bajnoki nyitányra, és az őszi szezonban előttük álló 14 mérkőzésre. Bár egy góllal győztek, a mutatott játék egyáltalán nem volt meggyőző és a hat új játékos (Wolf Alexandra, Dobó Andrea, Jókai Nóra, Sipos Krisztina, Olga Nyikolajenko, Tatjana Sztupakova) beépítése még váratott magára.


2005sc.jpg


Kedvező sorsolásuk miatt aztán úgy alakultak a dolgok, hogy voltak olyan időszakai a bajnokságnak, amikor nem tűnt távolinak a negyedik hely megszerzésének lehetősége sem. Ezeket a felzárkózási alkalmakat rendre elszalasztotta a gárda, és az ekkor elszenvedett vereségek - különösen az addig pont nélküli Kiskunhalastól (21-23), vagy hazai pályán a Debrecentől (14-23) - hiányoztak a végső elszámolásnál. Pedig hatalmas bravúrokra is képesek voltak, hiszen a Ferencváros vagy a Cornexi-Alcoa legyőzése bármelyik magyar csapatnak a dicséretére vált volna.




"Liss-Hódmezővásárhelyi NKC SE - Ferencvárosi TC 25-23 (7-14)

HNKC: PLOSINSZKAJA - Mucsi 4, Dobó, Jókai 2, Asztalos, WOLF 5, Kósa 1. Cs.: SZABÓ (k), Jenőfi, NYIKOLAJENKO 8 (1), KOCSIS 5

Már az 59. percben sikított, ugrált örömében az egész vásárhelyi kispad, hihetetlenül boldogok voltak a lányok. Tudták, nyertek, hiszen már két góllal vezettek. A lefújás után a szurkolók beugráltak a pályára, együtt ünnepeltek a csapattal, s a szponzoroknak köszönhetően pezsgő is került a vigalomhoz."

(Délvilág, 2004. október 19.)


"Liss-Hódmezővásárhelyi NKC SE - Cornexi-Alcoa 28-27 (16-13)

HNKC: Plosinszkaja - Mucsi 1, Jókai, GAÁL 2, Asztalos 1, Wolf, KÓSA 4. Cs.: SZABÓ (k) 1, JENŐFI 9, NYIKOLAJENKO 7 (5), Dobó, Kocsis 3, Sipos

A Liss-HNKC a Ferencváros után a Cornexi-Alcoa ellen is bravúros győzelmet aratott. Az ünneplés, az öröm pillanatait lehetetlen szavakba önteni, ezt át kell élni, a könny és a mosoly egyszerre volt jelen az arcokon."

(Délvilág, 2004. november 10.)




A sikerek ellenére a hullámzó teljesítményt, váratlan vereségeket nehezen tolerálta a közönség. Különösen az ekkorra jelentősen felduzzadt, s nem mindig pozitív, a csapatot támogató, segítő megnyilvánulásokat produkáló Blue Front részéről hangzottak el, sok esetben nem a sportrendezvényekre illő módon kinyilvánított kritikák. A Vasas elleni mérkőzés után az edző menesztése is szóba került. A hullámvölgyekből gyorsan kilábaló gárda a karácsonyt ötven százalékos teljesítménnyel (7 győzelem, 7 vereség) a hatodik helyen ünnepelte, és továbbra is lehetősége maradt a hőn áhított nemzetközi szereplés kivívására.




Problémák nem csak a pályán, hanem azon kívül is akadtak. Az egyesület elnöke, Bánfi Anita távozott posztjáról, helyét Antós István foglalta el. Pletykák láttak napvilágot az egyesület anyagi gondjairól, fizetési nehézségeiről. Tartoztak korábbi játékosoknak és edzőknek, voltak elmaradásaik a jelenlegi játékosok felé is, ami nem használt a nyugodt szakmai munkának. Ezért is volt fontos, hogy a Liss Rt. tavasszal megerősítette szponzorálási szándékát.




A tavasz másik pozitív eseményének Gaál Adrienn válogatott kerettagsága bizonyult. A megújuló válogatottba Németh András, az új szövetségi kapitány beállósként tesztelte felkészülési mérkőzéseken a vásárhelyi játékost. Dániában egy tornán, majd a szlovákok elleni barátságos meccsen ölthette magára a címeres mezt, és négy góllal járult hozzá a sikeres szerepléshez. Sajnos csak epizódszerepet kapott, az olimpiára történő kijutás nem sikerült neki ugyanúgy, mint az akkor már a Ferencvárosban szereplő, és érdekes körülmények között az utolsó pillanatban kimaradó volt vásárhelyi Kirsner Erikának sem.




A play-off nyolc mérkőzését az élcsapatok nemzetközi szereplései miatt négy hónap alatt játszották le. A játékosokat valahogy játékban kellett tartani, ami nem kis gondot okozott a középmezőny csapatainak. A megoldást Vásárhelyen nem találták meg, s bár az alapszakasz hatodik helyéről esélyük nyílt a vezetés által elvárt ötödik hely megszerzésére, de kiábrándító játékkal három vereséggel kezdtek, és végül a hetedikre estek vissza. Ez, és a Blue Front tagjainak magatartása - amit minden egyes vezető és játékos habitusának megfelelően kezelt le - megpecsételte Pánczél Barabás edző vásárhelyi jövőjét.


„Tisztában vagyok vele, hogy Pánczél Barabás szerette volna folytatni a megkezdett munkát - mondta Antós István a Vásárhely elnöke - viszont mi, a vezetők és a szponzorok úgy ítéltük meg, hogy váltani kell. Elégedetlenek voltunk, különösen a csapat rájátszásban nyújtott teljesítményével, eredményességével, legalább az alapszakaszban elért 6. helyezést megtarthattuk volna."

(Délvilág, 2005. június 13.)




Paci-bácsi - akit a vásárhelyi „B közép" nem fogadott a kegyeibe - visszatért Székesfehérvárra, a fiatalok közé. De nem csak ő távozott: befejezte a játékot Asztalos Judit, aki csapatkapitánya és az utóbbi évek meghatározó játékosa volt a Liss-HNKC-nak, s a francia Nimes-ben folytatta pályafutását a szurkolók egyik kedvence, Szabó Krisztina kapus is.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 46
Tegnapi: 14
Heti: 103
Havi: 231
Össz.: 194 835

Látogatottság növelés
Oldal: . 2004 - 2005
Hódmezővásárhely női kézilabdázásának története a kezdetektől napjainkig - © 2008 - 2024 - hmvkezitortenet.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »