Hódmezővásárhely női kézilabdázásának története a kezdetektől napjainkig

Ezen Internet-es hozzáféréssel szeretnénk mindenki számára megteremteni annak lehetőségét, hogy az általunk összegyűjtött, és megjelentetett, valamint az azóta eltelt időszak adataihoz is hozzá tudjon férni.


1949 ősz


Hazánk nagy sporteseménynek adott otthont, szeptemberben Budapesten rendezték az első nagypályás női világbajnokságot.

"Kedden délután a csepeli stadionban játszották a kézilabda-világbajnokság befejező mérkőzéseit. Magyarország Csehszlovákia csapatával játszott, és 4-1 (2-1) arányban biztosan győzött. Ezzel megszerezte a világbajnokságot. Az osztrák csapat ellenfele a francia együttes volt. A mérkőzést az osztrákok nyerték 8-1 (2-1) arányban. A keddi eredmények alapján a kézilabda-bajnokság végeredménye: 1. Magyarország, 2. Ausztria, 3. Csehszlovákia, 4. Franciaország"

(Vásárhely Népe, 1949. október 1.)




A Kézilabda Szövetség döntése értelmében a jövő évtől megszűnik a kerületi bajnokság, az egyfordulós őszi bajnokságból egyenes ágon az újonnan létrehozott NB II-be lehetett jutni. A két csapat összevonásával jelentősen megerősödött vásárhelyi gárda erre toronymagasan esélyes volt.

Legnehezebb ellenfelükkel az utolsó fordulóban kerültek össze:




"HSzMTE - Békéscsabai Vasutas SE  2-1 (1-0)

Góldobó: Török I. (2)

A mérkőzés erős iramú, változatos játékot hozott, amelyen a jó képességű békéscsabai lányok mellett a játékvezető ítéleteivel is meg kellett küzdeni lányainknak.

A felállításuk a következő volt: Boros - Pálinkás, Korsós - Török II., Klimek, Klapcsik P. - Földesi, Szász, Gajdánné, Törökné, Török I.

Ezzel a győzelemmel lányaink megszerezték veretlenül a bajnokságot 32-2-es gólaránnyal. Jogos reménykedéssel nézhetünk NB II-es szereplésük elé."

(Vásárhely Népe, 1949. október 26.)







Weblap látogatottság számláló:

Mai: 28
Tegnapi: 14
Heti: 85
Havi: 213
Össz.: 194 817

Látogatottság növelés
Oldal: . 1949 ősz
Hódmezővásárhely női kézilabdázásának története a kezdetektől napjainkig - © 2008 - 2024 - hmvkezitortenet.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »