Hódmezővásárhely női kézilabdázásának története a kezdetektől napjainkig

Ezen Internet-es hozzáféréssel szeretnénk mindenki számára megteremteni annak lehetőségét, hogy az általunk összegyűjtött, és megjelentetett, valamint az azóta eltelt időszak adataihoz is hozzá tudjon férni.


2007-2008


Rapatyi Tamás kinevezése már az első pillanatokban megosztotta a közvéleményt. Bár nem volt tősgyökeres békéscsabai, mégis az ősi ellenfél (sokak szerint ellenség) táborából érkezett. Tovább nehezítette helyzetét, hogy Kiss Szilárd ugyan nem ért el kiemelkedő sikereket a csapattal, munkáját mégis tisztelték, rend és fegyelem uralkodott az együttes háza táján.

Rapatyin kívül öt új játékos csatlakozott a HNKC-hez: Vörös Henrietta, Koroknai Viktória, Borbély Zsanett, Gerstmár Renáta és Nagy Renáta, távozott viszont Mayer és Sztupakova.


2008sc.jpg

Az ASA-HNKC SE kerete a 2007-2008. évi bajnokságra:

A hátsó sorban balról joobra haladva állnak: Fülöp Andrea, Sipos Krisztina, Jenőfi Katalin, Teodora Bloj, Borbély Zsanett, Olha Nikollayenko

A középső sorban állnakk: Zupkő Judit gyúró, Alena Abramovich, Koroknai Viktória, Jókai Nóra, Takács Dusmáta, Vörös Henrietta, Rapatyi Tamás edző

Az első sorban ülnek balról jobbra: Földes Kata, Wolf Alexandra, Gerstmár Renáta, Nagy Renáta, Szepesi Ivett




Az új edző a rohanós, gyors kézilabdázást preferálta és erre alkalmasnak tartotta csapatát. Július 9-én kezdték meg a felkészülést, 14 edzőmérkőzés után az alapszakasz első mérkőzését Debrecenben vívták, ahol hatgólos vereséget szenvedtek. Az első komolyabb fiaskót Kiskunhalason gyűjtötték be, amikor az alaposan meggyengült és addig pontot sem szerző hazaiaktól szenvedtek meglepő vereséget.

Kiskunhalas NKSE - ASA-Hódmezővásárhelyi NKC SE 30-29 (15-14)

HNKC: Abramovics - Földes 1, NYIKOLAJENKO 8, Gerstmár 1, Borbély 2, Jenőfi 2, Koroknai 3 (1). Cs.: Vörös (k), WOLF 6 (1), Sipos, Takács, Fülöp, Jókai, SZEPESI 6"

Azt, hogy nincs minden rendben az egyesület háza táján, a táblázat végén kullogó másik csapat, a Vasas elleni hazai döntetlen is bizonyította. A pontvesztések elsősorban gyenge védekezésük számlájára írható.




A 2007. november 7-i elnökségi ülésen lemondott Antós István elnök (talán belátta: lehet ezt jobban is csinálni?), helyére egyhangú szavazással Mihucz Tibort, a csapatot támogató vállalkozás képviselőjét választották meg. Mihucz társadalmi elnöki funkcióban látta el új szerepkörét, az operatív irányításban Polgárné Asztalos Judit és Mucsi Tamás segített neki.

„Lokálpatriotizmusból álltam a csapat mellé - mondta Mihucz Tibor -, mindenképpen segíteni szerettem volna az egyesületnek. Ez a támogatás az üzleti kapcsolatainkat nem igazán érinti, de jó érzés, hogy az országban mindenütt ahol szeretik és magas színvonalon művelik a kézilabdát ismerik az ASA nevet. Sajnálom, hogy Vásárhely gazdasága nem teszi lehetővé, hogy még több tőkeerős vállalkozás, cég bevonásával igazán nagycsapatot alakítsunk ki.(...) Azt szeretném, ha a gárda ötven százalékát saját nevelésű fiataljaink alkotnák, és így is a legjobb öt között lennénk a honi bajnokságban."

(Délvilág, 2007. december 20.)




A női világbajnokság miatti hosszú szünetben az ASA-HNKC kézilabdázói sorozatban vettek részt felkészülési tornákon. Először megnyerték a negyedik alkalommal kiírt Nina Getsko kárpátaljai nemzetközi tornát Ukrajnában, majd a hazai pályán rendezett Kengurú Kupát átengedték a Nagybányának. Az ezt követő békéscsabai tornagyőzelem gyenge vigaszt jelentett a szurkolóknak a Vásárhelyen elszenvedett vereségért.




Néhány meccsen azt mutatták be, hogyan nem szabad kézilabdázni. Rapatyi edző erről a következőket mondta:

„Keserű a szájízem, mert hazai közönség és a szponzoraink előtt nem tudtunk bizonyítani."

(Délvilág, 2007. december 17.)




Az egyhónapos bajnoki szünetet követő fordulóban hazai pályán, a Dunaferrtől elszenvedett megalázó 10 gólos vereséget követően Rapatyi Tamás levonta a konzekvenciákat és bejelentette, nyáron lejáró szerződését nem hosszabbítja meg.

„Szégyellem magam, nagyon rosszul kézilabdáztunk - mondta. - A szurkolóktól még egy kis türelmet kérek, a bajnokság végén elmegyek Vásárhelyről... Lassan betelt a pohár, a döntésem egy folyamat vége. A drukkerek szinte az érkezésem pillanatától kikezdtek, és azt skandálták: Rapatyi takarodj! Ezen a mérkőzésen is visszaküldtek Békéscsabára, és olyan is előfordult, hogy győztes találkozó után követelték távozásomat, vagy már az összecsapás első perceiben megszólalt az idézett kórus. Ezen a kollégák és a bírók is csodálkoztak. Ilyen közegben nem lehet dolgozni. Keserű vagyok, még sohasem kerültem ilyen helyzetbe. Abban reménykedem, hogy a bejelentésemet követően a szurkolók kiállnak a csapat, a lányok mellett, és buzdítják őket, mert fontos meccsek vannak még hátra."

(Délvilág, 2008. április 7.)




A bejelentést követően abban egyeztek meg a felek, hogy az edző a bajnokság végéig marad, továbbra is irányítja a szakmai munkát.




A 15. bajnoki forduló után pontszámban beérték a Debrecent és karnyújtásnyira került az EHF-kupaszereplést jelentő ötödik hely megszerzésére. A csapat azonban nem hazudtolta meg magát, nem tudta tartóssá tenni jó játékát. Egész évben hullámzó teljesítményt nyújtott, a bravúros győzelmeket (Derecske, Debrecen, Fehérép Alcoa), fájó és váratlan fiaskók követték (Kiskunhalas, Vasas, Békéscsaba). Az ez évi kiegyensúlyozott bajnokságra jellemző módon az esélyt a jobb szereplésre mégis csak az utolsó hét fordulóban elszenvedett hat vereséggel játszották el. A 8 győzelem, 2 döntetlen és 12 vereség a hatodik helyhez volt elegendő.






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 14
Heti: 70
Havi: 198
Össz.: 194 802

Látogatottság növelés
Oldal: . 2007 - 2008
Hódmezővásárhely női kézilabdázásának története a kezdetektől napjainkig - © 2008 - 2024 - hmvkezitortenet.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »