Hódmezővásárhely női kézilabdázásának története a kezdetektől napjainkig

Ezen Internet-es hozzáféréssel szeretnénk mindenki számára megteremteni annak lehetőségét, hogy az általunk összegyűjtött, és megjelentetett, valamint az azóta eltelt időszak adataihoz is hozzá tudjon férni.


2000 - 2001


A csapattól a bajnokság végeztével távozott Bakonyiné Sütő Diána, Káli Gabriella, Ábrahám Katalin és Kánya Judit, érkezett Kiskundorozsmáról Kocsis Ágnes és Szabó Mónika, Kiskunhalasról Asztalos Judit, Miskolcról Baunok Bernadett. Tovább erősödött tehát a játékosállomány, így az ellenfeleket figyelembe véve egyértelműen a feljutás kiharcolása volt az egyetlen, és elfogadható célkitűzés a csapat előtt.




bbautoker2000.jpg

A Narancs Egyesület - B&B Autóker KC csapata a 2000 - 2001. évi NB I/B-s bajnokságban.

Állnak balról jobbra: Rakaczki Ferenc technikai vezető, Huba Dóra, Barna Éva, Jancarova Renata, Bozsek Lajos elnök, Asztalos Judit, Kocsis Ágnes, Szőke Olga, Farkas József edző, térdelnek: Szabó Mónika, Csáki Éva, Tóth Orsolya, Szabó Krisztina, Baunok Bernadett, Megyeri Katalin, Szrenka Éva




A bajnoki mérkőzések során a csapat sorra aratta a magabiztos, nagy gólkülönbségű győzelmeket. Sikerült győzni a jó képességű, kettős igazolásos játékosokkal megerősített Kiskőrös ellen is.


"B&B Autóker - Kiskőrös KC   33-23 (16-11)

NB I/B-s női kézilabda mérkőzés, Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 400 néző: vezette: Marsi, Péterffy

B&B Autóker: Szabó K. - Szabó M. (4), ASZTALOS (8/3), Csáki (1), HUBA (8), JANCSAROVA (9/2),Baunok (1)

Csere:Tóth O. (kapus), Barna (2), Kocsis, Szőke, Szrenka

Edző: Farkas József

Hétméteresek: 6/5, illetve 5/3, kiállítások: 4, illetve 12 perc.

A női NB I/B keleti csoportjának rangadóján, a listavezető vásárhelyiek jól kezdtek a forduló előtt harmadik helyen álló Kiskőrös ellen. A vendégek mestere elég hamar időt kért (9. perc: 5-1), s ez egy kicsit megtörte a hazaiak lendületét. A tizenhatodik percben már csak kétgólos előnnyel rendelkezett a vásárhelyi együttes, ám ezt követően az addig is remekül játszó Jancsarova mellett Asztalos és Huba is bekapcsolódott a gólgyártásba. A vendéglátók védekezése is szigorúbbá vált, így az autókeresek megnyugtató előnnyel vonulhattak pihenőre.

A térfélcserét követően tovább növekedett a különbség (38. perc: 21-12), majd a folytatásban felváltva estek a gólok, amihez az is kellett, hogy a kapusok egyik oldalon sem remekeltek. A B&B Autóker győzelme ebben az időszakban már nem lehetett kérdéses, ám Farkas József edző időt kért, mivel a csapat játéka érthetetlen módon kapkodóvá, idegessé vált. Az utolsó negyedórát megújult lendülettel kezdte a Vásárhely, amely a meccs hajrájában elért találatokkal bebiztosította a sikert.

(Délvilág, 2000. október 25.)


A bajnokság őszi szezonját az elvárásoknak megfelelően, pontveszteség nélkül, az első helyen zárta a gárda, ennek elismeréseként, a szokásos év végi szavazásokon, a megye legjobb női csapata elismerésben részesült.




A Magyar Kupában a Túrkeve, majd a Martfű ellen idegenben sikerült megszerezni a továbbjutást jelentő győzelmeket. Ezt után került sor a hazai pálya minden előnyét élvező, Göd elleni mérkőzésre, ami elsősorban a pályán kívül történtekért érdemel említést. A csapatot elkísérő szurkolók összetűzésbe kerültek Németh Andrással, a Herz-FTC NB I-es bajnokcsapatának edzőjével, amit a hazai szurkolókkal folytatott verekedés követett.




A legjobb 16 között a lányok átgázoltak az NB I-es Kiskunhalason (B&B Autóker - Kiskunhalasi NKSE 31-20), a legjobb 8 csapat között a Bp. Vasas elleni két mérkőzés következett.

Az első mérkőzésen a csapat a szinte biztos továbbjutást jelentő előnyt az utolsó percekben leadta, és így a fővárosiak a továbbjutáshoz szükséges 6 gólos győzelmet arattak.


"Vasas-Hungaroweiss - B&B Autóker   24-18 (10-9)

Magyar Kupa nyolcad döntő, visszavágó női kézilabda mérkőzés, Budapest, Fáy utca, 300 néző, vezette: Márczi, Skriba

Vasas: Bartek - MEZŐSÉGI (4), Pőcze (2/1), SZŐKE (4), Kovács T. (2/1), Csernus (3), KENYERES (4)

Csere: Mátyás (k), Borbás (2), Vérten (2), Grezner (1), Borbély

Edző: Zsiga Gyula

B&B Autóker: Szabó K. - Szabó M., ASZTALOS (6/1), CSÁKI (4), Bálint, Jancsarova (5/1), Baunok (3)

Csere: Tóth O. (k), Barna

Edző: Farkas József

Hétméteresek: 5/3, illetve 2/2; kiállítások: 4, illetve 4 perc.

A találkozó előtt a vendégek szakvezetője, Farkas József abban bízott, hogy a párharc szoros küzdelemben dől el. A másik oldalon Zsiga Gyula magabiztosabbnak látszott, az ötgólos hátrány ellenére egyértelműen továbbjutást várt csapatától.

A maroknyi, ám annál lelkesebb vásárhelyi szurkolótábor határtalan örömmel tapasztalta, hogy a kedvencek remekül kezdtek. Meglepetésre a hetedik percben négygólos előnnyel rendelkezett a B&B Autóker (7. perc: 0-4), ám a folytatásban feltámadt a Vasas. Igaz, ehhez az is kellett, hogy a vásárhelyiek közel negyedórán keresztül nem találtak a hálóba, és az időkéréssel sem tudták a sorokat rendezni (22. perc: 9-5). A félidő hajrájában Asztalos rutinja lendítette át a holtponton az autókereseket. Így a szünet előtt minimálisra csökkent a fővárosiak előnye. A második játékrész elején felváltva estek a gólok, majd a Vásárhely kis híján egyenlített is. E helyett azonban a házigazdák kettős emberelőnyben növelték a különbséget. A Csongrád megyeieknek viszont létszámfölényben sem sikerült a hálóba találniuk. Ekkor a kétes szituációkban a bírók is rendre a vendéglátók javára ítéltek, ám a meccs hajrája mégis izgalmasan alakult. A Vasas rutinos játékosai végül az utolsó pillanatokban eldöntötték a párharc sorsát. A Vásárhely jól helytállt első osztályú ellenfelével szemben, és közel volt a bravúrhoz, az MK legjobb nyolc csapata közé jutáshoz.

Továbbjutott a Vasas 47-46-tal.

Zsiga Gyula: Úgy tűnik, csapatomnak még tanulnia kell, hogyan játsszon hátrányban. Nagyon nehezen harcoltuk ki a továbbjutást.

Farkas József: Sajnos a második félidőben akkor sem tudtunk a hálóba találni, amikor négy percig emberelőnyben voltunk, és ez döntött."

(Délvilág - 2001. március 14.)



 

A tavaszi fordulók során a csapat tovább őrizte veretlenségét, így a 19. fordulóban már bajnokként utazhatott a fővárosba, a Herz-FTC II. elleni mérkőzésre, ahol a pályán és a pályán kívül is vereséget szenvedtek.


"- Egyszer csak kinyúlt egy kéz, és arcon talált - emlékezett a történtekre Farkas József - majd hátulról megragadták a nyakam, és letepertek a földre, ott pedig ütöttek, rúgtak. Az egyiknek elkaptam a lábát, s a cipője a kezemben maradt, a rendőrség ennek alapján találta meg az elkövetőt. Hétfőn az ügyvédemmel megbeszéljük a teendőket."

A rendezők nem voltak sehol, és a sarokba szorított, megfélemlített vásárhelyiek próbáltak passzívan védekezni. Nem akartak, és nem is ütöttek vissza, nem szerették volna, ha még jobban (lehetséges ez?) elszabadulnak az indulatok. Információink szerint a zöld-fehér híveket az bőszítette fel, hogy Farkas József edző a második félidő közepén arra biztatta tanítványait, ne legyenek nyuszik, ne hagyják magukat, adják vissza, amit az ellenféltől kapnak.

"- Hihetetlen, ami történt! - mondta Bozsek Lajos - "A kórházba, és a rendőrségre azonnal elmentünk, s amit hivatalos úton lehet, azt hétfőn meglépjük. Az edzőnk természetesen feljelenti az őt bántalmazó személyt, de az egyesület is ezt teszi a Fradival szemben a Magyar Kézilabda Szövetségnél."

Megkerestük a másik felet is. Maglódi Lajos, az FTC-Győr NB I-es bajnoki mérkőzés szünetében állt rendelkezésünkre.

"- Tudni kell, hogy mi tulajdonképpen az ifjúsági csapatunkat, 15-16 éves lányokat szerepeltetjük az NB I/B-ben. Amikor átvettük a vezetést a második félidőben, Farkas József beszólt az övéinek, „hagyjátok, hogy ezek a kis ..." - itt nyomdafestéket nem tűrő jelző következne - „megverjenek benneteket?". A találkozó végén összeszólalkoztam Bozsek Lajossal, aki meg is fenyegetett, erre azt mondtam, jobb lenne, ha az edzőjével törődne. Erre Farkas megindult felém, s ekkor jöttek a nézők is. Verekedés, vagy inkább verés? Nem volt törvényszerű és elítélem a történteket, a rendezőink is tehetetlenek voltak, hiszen ifi meccs lévén a helyi dolgozók alkották a gárdát. Ezzel együtt meg kellett volna akadályozni, hogy tettlegességig fajuljanak az események."

Mindkét fél megemlítette, nem ez volt az első eset, ősszel Gödön is megtalálta egymást a Fradi és a vásárhelyi tábor.

(Délvilág, 2001. április 23.)




A szurkolók az utolsó mérkőzést követően a Hódtói csarnokban ünnepelték a régen várt NB I-es tagság megszerzését, a csapat játékosai ezután „Harley-Davidson" motorokon, és autókon vonultak végig a városon.

  1.  B&B Autóker  24  22   1    1  740 - 534  45
  2.  Bőcs  24  13   3    8  584 - 573  29
  3.  Hajdúnánás  24  13   3    8  627 - 619  29
  4.  Herz-FTC II.  24  12   1  11  646 - 608  25
  5.  Kiskőrös  24  11   2  11  631 - 583  24
  6.  Szeged KKSE  24  10   2  12  559 - 570  22
 ...









A bajnokság megnyerése nem jelentett felhőtlen boldogságot, mert elégséges anyagi támogatás hiányában még hosszú időn keresztül bizonytalan volt, hogy képesek lesz-e az NB I-es szereplésre. A záró vacsora alkalmával Bozsek Lajos elnök új támogatóként mutatta be a csapatnak Pintér József szegedi vállalkozót, aki korábban a Szegedi Egységes SK NB I-es csapatát szponzorálta. Szinte megváltásként hatott aztán, amikor június végén hivatalosan bejelentették, hogy a vásárhelyi csapat indul a következő NB I-es bajnokságban a magyar élcsapatok között.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 36
Tegnapi: 14
Heti: 93
Havi: 221
Össz.: 194 825

Látogatottság növelés
Oldal: . 2000 - 2001
Hódmezővásárhely női kézilabdázásának története a kezdetektől napjainkig - © 2008 - 2024 - hmvkezitortenet.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »