Hódmezővásárhely női kézilabdázásának története a kezdetektől napjainkig

Ezen Internet-es hozzáféréssel szeretnénk mindenki számára megteremteni annak lehetőségét, hogy az általunk összegyűjtött, és megjelentetett, valamint az azóta eltelt időszak adataihoz is hozzá tudjon férni.


Tibai József


tibai.jpg   -   Hogyan kerültél a női kézilabdázás közelébe?

-   1980 novemberében Párkányi Gyula barátom - akivel korábban a főiskolán együtt kézilabdáztunk, s aki akkor már a Szegedi Textilművek SE utánpótlásánál edzősködött - keresett meg, hogy volna-e kedvem serdülő és ifjúsági korú lányokkal, vele közösen edzősködni. Tetszett a gondolat, így a főiskola negyedik évfolyama mellett vállaltam az edzősködést.


-    Szegeden rövid idő alatt nevetek lett a szakmában. Hogyan kerültél mégis Vásárhelyre?

-    1984 őszén az akkori Textiles vezetéssel véleménykülönbségeink voltak, és ebben a helyzetben keresett meg minket a H. Porcelán, hogy az NB II-be történő kiesés után, új csapatot építsünk, szervezzük meg hozzá az utánpótlást.


-    Mi hozott ide vissza többször is?

-   Jól éreztem magam Vásárhelyen, nagyon sok ismerősre és barátra találtam. Sok szép siker és emlék köt a vásárhelyi női kézilabdázáshoz, ezek miatt tértem vissza.


-    Hogyan sikerült a vásárhelyi edzőkkel, vezetőkkel együttműködni?

-  Az edzőkkel, szakemberekkel, testnevelőkkel mindig kifejezetten jó kapcsolatom volt és van ma is. A vezetőkkel - úgy fogalmazhatnék - változó. Az edző helyzetéből adódóan a vezetés felé a csapat érdekeit, a csapat felé a vezetés elvárásait kell közvetítenie, ez a szituáció óhatatlanul konfliktusokat szül, és én mindig inkább játékospárti beállítottságú voltam. A csapatomat belülről szerettem irányítani és nem felülről.

A konfliktusok ellenére úgy gondolom, hogy a régi és a mai vezetéssel is jó a kapcsolatom, hiszen sohasem váltunk el haraggal.


-   Mik voltak Vásárhelyen a legnagyobb sikerek és kudarcok?

-   Én úgy emlékszem, hogy csak siker volt, s kudarc nem. Az egyik legnagyobb siker az 1989-1991-ig tartó időszak, az NB I-be feljutás és bentmaradás évei.

A másik az 1997-es év, az NB I/B-ben való bentmaradás, az új csapat felépítésének kezdete.


-    Legutoljára olyan váratlanul jöttél el Vásárhelyről ...

-   Ez egy elég összetett probléma volt. A nyári felkészülés kezdetére a játékosokkal való szerződéskötések nem tisztázódtak. A kéthetes edzőtábor második hetére az ellentétek a vezetés és a játékosok között kiéleződtek, nem született megegyezés, és az addigi 16 játékos helyett 6-7 edzett tovább. Gyakorlatilag felborult a felkészülésünk, októberben sikerült csak a viszonyokat rendezni. Ekkor már folyt a bajnokság, és ezek a körülmények kihatottak a csapat játékára. Bár az első időszakot jól átvészeltük, (a második helyen álltunk) a törvényszerű visszaesés és egy játékossal szembeni személyes ellentét az egyesület vezetését az edzőváltás felvetésére ösztönözte, - amit én elfogadtam.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 36
Tegnapi: 44
Heti: 192
Havi: 192
Össz.: 137 749

Látogatottság növelés
Oldal: _Tibai József
Hódmezővásárhely női kézilabdázásának története a kezdetektől napjainkig - © 2008 - 2020 - hmvkezitortenet.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »