Hódmezővásárhely női kézilabdázásának története a kezdetektől napjainkig

Ezen Internet-es hozzáféréssel szeretnénk mindenki számára megteremteni annak lehetőségét, hogy az általunk összegyűjtött, és megjelentetett, valamint az azóta eltelt időszak adataihoz is hozzá tudjon férni.


1962


A szakosztály vezetősége Szegedről szerződtetett edzőt Barkos Bertalan személyében, aki a középmezőnybe várta a lányokat.  A Spartacus, a Makói VSE NB I-es csapata után, megyénk második legrangosabb csapata ekkor.

Az edzőváltás nem befolyásolta károsan a felkészülési időszakot, amit bizonyított a Békés megyei Népújság kupáján elért győzelem. Mivel az előző két évben is nyertek, a mostani győzelem a kupa végleges elnyerését jelentette. A bajnokságban azonban nem mentek jól a dolgok.

"Bp. Híradótechnika - H. Spartacus   7-2 (3-0)

Kenéz - Gyöngyösi, Szabó, Süle, Hegedűs, Kissné, Csák, Molnár, Bíró

Nem várt, nagy arányú vereséget szenvedett ismét a H. Spartacus csapata Budapesten. Az elmúlt vasárnapi jó játék után azt vártuk, hogy a csapat eredményesen veszi fel a küzdelmet, és jó játékkal pontot hozhat haza. A játék azonban nem ezt igazolta, mert a vásárhelyi csatárok lövéseit nem kísérte szerencse."

(Csongrád Megyei Hírlap, 1962. május 15.)
Vidéken, csak az utolsó mérkőzésén tudtak pontot szerezni, pedig az elmúlt évben éppen az idegenbeli jó szereplés volt az erősségük.  Ez a kiegyensúlyozatlanság az önbizalom teljes elvesztésébe torkollott, elsősorban ennek tudható be, hogy ősszel a kiesési zónába került az együttes. Súlyosbította helyzetüket egy ellenük benyújtott óvás kedvezőtlen elbírálása.
"A Budapesti Illatszer NB II-es női kézilabda csapata megóvta a H. Spartacus ellen elveszített mérkőzését, mert a vásárhelyiek szerepeltették ellenük a még serdülő korú Tóth Vilmát. A Magyar Kézilabda Szövetség elfogadta az óvást, és a mérkőzés 2 pontját 0-0 gólaránnyal az Illatszer SK javára igazolta, az Egészségügyi Minisztérium és az MTST elnökének közös utasítására hivatkozva, mely szerint: „Serdülő korú sportoló felnőtt sportolók versenyén nem vehet részt, részére felnőtt versenyen való részvételre sportorvosi engedély nem adható ki.""

"Az Illatszer helyzete az NB II-ben már-már reménytelennek látszott. A Spartacustól elvett két pont viszont megnövelte a csapat esélyét arra, hogy megkapaszkodhassanak a második osztályban. Ha ez sikerülne, úgy valószínűleg a H. Spartacus mondhatna búcsút az NB II-nek."

(Csongrád Megyei Hírlap, 1962. szeptember 29.)
Szeptemberben ismét csatasorba állt Samuné, aki küzdőszellemével újra erőssége lett a csapatnak. A Debreceni Kinizsi ellen idegenben aratott 7-3 arányú győzelem, majd a DVSC itthoni kétvállra fektetése biztosította az NB II-ben való bent maradást.

A bajnokság során végül a 10. helyet szerezték meg 7 győzelemmel, 106-144 gólaránnyal, 14 ponttal. Az eredmény nem tükrözte hűen a csapat képességeit.
A legeredményesebbnek Kenézné (Hegedűs Éva) bizonyult, 52 gólt dobott, ami nagyszerű teljesítmény az NB-s mezőnyben. Sokat fejlődött Gyöngyösi és Molnár is. Az év nagy részében gyengén játszott Süle, s csak az őszi szezon vége felé érte el régi formáját. Kissné középjátéka éveken keresztül erőssége volt a csapatnak, de ebben az évben elmaradt szokott teljesítményétől. Sándorné jól látta el védőfeladatát, s irányítóként is bevált. Kenéz kapus formájában nagy ingadozások voltak, az őszi hajrában azonban újra megbízhatóan védett. Gyovai és Csák korán került az NB II-es csapatba, és ez nem hatott pozitívan fejlődésükre. A fiatal és igen tehetséges Tóth Vilma több esetben szerepelt az első csapatban, azután adminisztratív eszközökkel meggátolták további szereplését.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 50
Tegnapi: 44
Heti: 206
Havi: 206
Össz.: 137 763

Látogatottság növelés
Oldal: . 1962
Hódmezővásárhely női kézilabdázásának története a kezdetektől napjainkig - © 2008 - 2020 - hmvkezitortenet.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »