Hódmezővásárhely női kézilabdázásának története a kezdetektől napjainkig

Ezen Internet-es hozzáféréssel szeretnénk mindenki számára megteremteni annak lehetőségét, hogy az általunk összegyűjtött, és megjelentetett, valamint az azóta eltelt időszak adataihoz is hozzá tudjon férni.


Jelen: 2003 - 2004 ...


Ehhez a fejezethez külön, az adott időszakot felölelő, átfogó bevezető, összefoglaló nem készült, és nem is készülhet, mert szándékunk szerint itt folyamatosan fogjuk az egyes évek eseményeit, történéseit összefoglalni, ismertetni.

Amint azt a legutolsó, a kiadványban tartalmazott évhez kapcsolódó záró bekezdésben is említettük, lehet hogy tényleg telhetetlenek vagyunk, mert ugyanúgy, mint mindenki, aki a kézilabda közelében él és tevékenykedik, szeretnénk mi is azt, hogy az egyes évek eredményei az előzőt, vagy előzőeket háttérbe szorítsák, és elhomályosítsák. Ez azonban sajnos hiú remény lehet csak, mert ehhez bizony sokkal jobb, biztosabb, és folyamatosan rendelkezésre álló anyagi helyzetre lenne szükség, ami pillanatnyilag a magyar sportéletben bizony nem igazán érhető el szinte senki számára.
Minden évben vannak újabb és újabb önjelölt, magukat mindenek felett álló anyagi helyzettel, és biztos háttérrel rendelkezőnek kikiáltó egyesületek, egyesületi vezetők. Sajnos a legtöbb esetben azonban bebizonyosodik, hogy ezek a kijelentések bizony sokszor csak az álmokat takarják, vagy valaki elhamarkodott, vagy meggondolatlan vállalására alapulnak. Ezzel együtt jár az is, hogy a 2000-es évezred első évtizedének végén egyre többször fordulnak elő korábban alig elképzelhető események, ami abban is megnyilvánul, hogy egyes első osztályú egyesületek saját létükért, fennmaradásukért kénytelenek szinte elképzelhetetlen eszközökkel (ifjúsági csapat felnőttek között szerepeltetése, vagy a sportolói pályafutásukat már befejezett játékosok újra csatasorba állítása) küzdeni, és a megszűnés rémétől menekülni.
Ettől függetlenül az általános magyar női kézilabdázás mégis szinte folyamatosan szállítja a szinte erő feletti eredményeket (BL, és más nemzetközi kupa, valamint EB és VB helyezések) attól függetlenül is, hogy ez nagyon sok olyan (magukat még szurkolónak is nevező, de néha a kézilabdázásnak megnyilvánulásaikkal talán többet ártó, mint használó, és a háttérben zajló eseményekkel, tényekkel egyáltalán nem tisztában levő) személy véleménye szerint kevés, és csalódást keltő lehet.
Sajnos ezen körülmények alól városunkban sem tudjuk kivonni magunkat hiszen a gazdasági és egyéb háttér itt sem tér el az általános magyarországi helyzettől.
Ezek alapján azt is be kell látnunk, hogy egy bajnoki évben a középmezőnyben való végső helyezés nem feltétlenül kell hogy csalódás legyen, mert már magához a szinten tartáshoz is óriási erőfeszítésekre, és több személy áldozatvállalására van szükség, amit pedig mindaddig  nagyon meg kell becsülni, míg ilyenek vannak. 

Az egyes évek értékelése itt is természetesen saját szubjektív véleményt jelent, és ezzel együtt biztosan nem fog mindenki szája ízének megfelelni, de fel kell vállalnunk azt is, hogy emiatt bizonyára lesznek majd ellenvéleménnyel élők is. Ezek számára továbbra is csak azt lehet mondani, hogy a szabad vélemény nyilvánítás megfelelő keretek között, és az általános társadalmi érintkezés formáinak betartásával mindenkinek egyéni joga. Szerencsére manapság már elég széles fórum paletta áll rendelkezésre a különféle vélemények kifejtésére, és mindenki a maga ízlésének megfelelő fórumot használhatja a véleménye terjesztésére, kifejtésére.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 77
Tegnapi: 44
Heti: 233
Havi: 233
Össz.: 137 790

Látogatottság növelés
Oldal: Jelen (2003 - 2004 ...)
Hódmezővásárhely női kézilabdázásának története a kezdetektől napjainkig - © 2008 - 2020 - hmvkezitortenet.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »