Hódmezővásárhely női kézilabdázásának története a kezdetektől napjainkig

Ezen Internet-es hozzáféréssel szeretnénk mindenki számára megteremteni annak lehetőségét, hogy az általunk összegyűjtött, és megjelentetett, valamint az azóta eltelt időszak adataihoz is hozzá tudjon férni.


2006-2007


Legnagyobb erősítésük nem a pályán, hanem a partvonal mellett történt: a kiváló szakember, Kiss Szilárd lett a csapat edzője.

Leigazolták a fehérorosz származású válogatott kapust, Alena Abramovicsot, aki aztán kiválóan helyt is állt a kapuban.


2007sc.jpg

A HNKC SE tagjai a 2006-2007. évi bajnokságra:

A hátsó sorban balról jobbra haladva állnak: Raffai Kata, Jókai Nóra, Sipos Krisztina, Jenőfi Katalin, Teodora Bloj, Olha Nikolayenko, Fülöp Andrea

A középső sorban állnak balról jobbra: Zupkó Judit gyúró, Gagyi Erika, Wolf Alexandra, Ancsin Tímea, Mayer (Reiner) Szabina, Kiss Szilárd edző

Az első sorban balról jobbra ülnek: Szepesi Ivett, Földes Kata, Alena Abramovich, Körmöczi Beáta, Scholtz Andrea, Mihucz Bernadett, Mucsi Zsuzsanna




Az alapszakasz mérkőzései során feltűnt, hogy az edző épített a fiatalokra, a taktikát ennek megfelelően formálta, és hosszú idő után észrevehetően volt elképzelés a csapat játékában.

Harcos és szellemes játékot játszottak, ezt leginkább a Debrecen, a Dunaferr, a Kiskunhalas és a Győr elleni mérkőzéseken tapasztalhatta a közönség.

A játékosok teljesítménye és így az eredmények is rendkívül szélsőségesek voltak - értékelt Kiss Szilárd, a HNKC vezetőedzője. - Ehhez kapcsolódik, hogy sérülések, betegségek miatt egyszer sem tudtam a kezdőt pályára küldeni, melyet a bajnokság előtt elterveztem, elképzeltem, általában két ember is hiányzott. A húzóemberek közül szinte senki sem volt teljesen egészséges, mégis hétről hétre pályára léptek. (...) Keményen, jól dolgoztunk. A nagy különbségű vereségek elviselésén, lelki feldolgozásán kell még javítanunk, ez nem olyan könnyű..."

(Délvilág, 2006. november 25.)

Nem volt könnyű a Vác elleni, kétgólos hazai vereség elviselése sem, amivel a legjobb nyolc közé kerülésük is veszélybe került. A nyerhetőnek ítélt mérkőzés után a vezetőség alapos fejmosásban részesítette a lányokat.




A téli szünet után három sorsdöntő mérkőzéssel kezdtek. Január 13-án, a megyei rangadón átgyalogoltak a gyengécske Makón: HNKC - Németh Toll Makó 35-23, elhozták Békéscsabáról is a pontokat: City-Line Békéscsabai ENKSE - HNKC SE 14-16 (8-8), majd nehéz mérkőzésen kétvállra fektették a Kiskunhalast: HNKC SE - Kiskunhalas NKSE 25-23 (16-11).

Az alapszakaszt a riválisok az alábbi pontszámokkal zárták:

 ...
 6.  Vasas-Invitel  22    9   4    9  612 - 605  22
 7.  Kiskunhalas NKSE  22  10   1  11  653 - 650  21
 8.  HNKC SE  22    9   2  11  534 - 586  20
 9.  Váci NKSE  22    6   2  14  576 - 644  14
 ...











A rájátszás során egy hellyel szerettek volna előre lépni a táblázaton, ehhez az előzetes várakozások szerint minden hazai mérkőzésüket meg kellett volna nyerni. Sajnos két, egygólos vereség miatt ez nem sikerült, így a lányok a tavalyi helyezéshez, s alapszakaszhoz képest nem tudtak javítani, a nyolcadikak lettek a bajnokságban.

„A legnagyobb fejlődést a lelkekben értük el - vélekedett Kiss Szilárd, a HNKC edzője -, küzdősebb, akaratosabb lett szinte kivétel nélkül mindenki. Úgy is fogalmazhatnék, hogy a kialakított követelményrendszer, a számonkérés miatt profibbá vált a lányok szemlélete..."

(Délvilág, 2007. április 7.)




A szakmai fejlődés kétségtelenül bekövetkezett, viszont az edzőt nem tudták városunkhoz kötni: Kiss Szilárdot már 2007. februárjában hírbe hozták más csapatokkal. A május 26-i mérkőzés után jelentették be, hogy az edző elhagyja Vásárhelyt, helyette Békéscsabáról érkezik Rapatyi Tamás. A döntés meglepetést keltett és elhamarkodottnak tűnt, hiszen a vásárhelyi kézilabdázásban a hosszú évtizedekre visszavezethető „jószomszédi viszony" miatt egy Békéscsabáról érkezett személynek nem igazán volt befogadási esélye...






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 35
Tegnapi: 14
Heti: 92
Havi: 220
Össz.: 194 824

Látogatottság növelés
Oldal: . 2006 - 2007
Hódmezővásárhely női kézilabdázásának története a kezdetektől napjainkig - © 2008 - 2024 - hmvkezitortenet.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »