Hódmezővásárhely női kézilabdázásának története a kezdetektől napjainkig

Ezen Internet-es hozzáféréssel szeretnénk mindenki számára megteremteni annak lehetőségét, hogy az általunk összegyűjtött, és megjelentetett, valamint az azóta eltelt időszak adataihoz is hozzá tudjon férni.


Miklós Lőrincné Oláh Julianna


miklosnesc.jpgSportpályafutása három korosztályt ölelt át. Játszott a régi nagyokkal, saját korosztályával ért el fényes sikereket, majd a fiatalokkal próbálta menteni a Spartacus akkorra megkopott dicsőségét.

Amikor ő játszott, a szurkolók körében divat volt szeretni azokat a játékosokat, akik jól játszottak és gólokat lőttek. Pincsi - így becézték - pedig nemcsak jól játszott hétről-hétre, hanem rengeteg gólt dobott, ezért imádták a drukkerek. Népszerűsége Miklós Lőrincnéként sem csökkent, amikor hat hónapos lányával a pálya szélén újra csapata rendelkezésére állt. Sportszerűségénél csak klubszeretete volt nagyobb. A Spartacusban kezdte és ott is hagyta abba a játékot, bár a Békéscsaba és az FTC többször megkereste és hírbe hozták a Metriponddal is.

- A Szentes és Szeged közötti két vasút találkozásánál, tanyán laktunk, onnan jártam be az iskolába és az edzésre. A Petőfi utcai általános iskolában, testnevelőm Nagynémedi László volt, ő szerettette meg velem a sportoltást. Azt követően a 602. Ipari Szakmunkásképzőben női szabóként végeztem, ahol Sós Imre fedezte fel bennem az atlétát. Elsősorban 400 m-es síkfutásban voltak kiváló eredményeim, de nem vonzott az atlétika, a magányos, egyéni sportolás.

- A Spartacusnál kezdtem el kézilabdázni, ahol a csapat körül Szabó Imre, Hatsek József és Nagynémedi László dolgoztak. Csodálatos emberek voltak. Keményen fogtak bennünket, de ha szükségét érezték, engedtek a szorításon. Megértően, mindenre odafigyeltek. Amikor ellopták a biciklimet, amivel bejártam az edzésre és az iskolába, az Elektrofémnél kijárták, hogy vegyenek nekem egyet. Akkor még nem tudtam, hogy ez volt az egyetlen dolog, amit a sportolásért kaptam, ezt is a kényszer szülte.

- 1965-ben kerültem a nagycsapat közelébe. Az előző korosztályra mindig felnéztem, nagyon aranyosak voltak velünk, befogadtak bennünket. Védekezésben zavarót játszottam, középen helyezkedtem és megpróbáltam labdát szerezni. Ha az ellenfél elvesztette a labdát, gyorsaságomat, mozgékonyságomat kihasználva megpróbáltak indítani társaim. Sok gólt szereztem így.

- A Szőnyi utcai pálya volt a második otthonom, ahol óriási csatákat vívtunk egymással és néha a fiúkkal is.

Különösen emlékezetesek voltak a vasárnapok. A mi mérkőzésünk kezdődött a leghamarabb, aztán átmentünk a Bethlen udvarába, a kosarasok meccsére, onnan a strandra, a vízipólósokhoz, délután pedig következett a focimeccs. Ezt az egész csapat végigjárta és szurkoltunk egymásnak. Ez most elképzelhetetlen. Néha idegenbeli meccseken is találkoztunk, ilyenkor, ha nyertünk, a vonatot visszaútban szétvetette az öröm és az ünneplés.

- Meghívást kaptam az ifjúsági válogatottba, ahol akkor Németh Adrás volt az edző. Kétszer voltam Pesten edzőtáborban, hivatalos mérkőzést azonban nem játszottam címeres mezben. Nem így a szövetkezeti válogatottban, ahová Nádori Pál edző többször beválogatott. Lengyelországban és Romániában játszottunk meccseket.

- Szüleim különben nagyon sokat segítettek, szerették a kézilabdát, minden meccsen ott voltak. Amikor a szülés után újra kezdtem a játékot, a vidéki meccsekre anyukám kísért el és vigyázott a kicsire.

Az NBI/B fájó emlék, alig szereztünk pontot, az ellenfelek jobbak voltak. Nehéz volt megélni azt is, amikor megszűnt a Spari, mert én nemcsak ott játszottam, hanem a szövetkezetben dolgoztam.

Mostanában lejárok a HKE meccsekre (mi csak Öreg Tyúkok  Egyesületének (ÖTYE) nevezzük), ott is Mama vagyok már. Ha hiányzok, keresnek a lányok, és ez nagyon jól esik.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 39
Tegnapi: 44
Heti: 195
Havi: 195
Össz.: 137 752

Látogatottság növelés
Oldal: _Miklósné Oláh Julianna
Hódmezővásárhely női kézilabdázásának története a kezdetektől napjainkig - © 2008 - 2020 - hmvkezitortenet.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »